програмне забезпечення для управління м’ясною, птахопереробною галузями та рибними господарствами
MES_Meat – сучасна спеціалізована система для управління м’ясопереробкою, яка успішно застосовується як на великих, так і на малих виробництвах.
В основі MES_Meat – фіксування/формування бухгалтерських та управлінських документів про виробництво продукції у реальному часі.
MES_Meat – відмінне рішення для підприємства, що планує здійснювати контроль кожної стадії виробництва та зменшити витрати.
Застосування MES_Meat дозволяє значно підвищити ефективність роботи виробництва, швидкість і точність формування замовлень, отримувати точну інформацію про залишки на складі в ERP-системі, контролювати операції всіх співробітників/цехів/відділів і мотивувати їх до ефективної роботи.
Основні завдання контрольної точки:
– виконати зважування сировини з урахуванням ваги тари;
– визначити вагу нетто прийнятої сировини для звірки з документами постачання;
– зафіксувати основні параметри прийнятої сировини: температура, вологість, постачальник, дата виготовлення і термін придатності;
– створити партії сировини і надрукувати етикетки для кожної партії;
– передати сировину на лабораторний аналіз;
– визначити документ, на основі якого відбувається надходження від постачальника;
– вказати тип, місткість і кількість тари для зберігання сировини;
– вказати статус замовлення;
– можливість вибору друку етикетки для цілої партії чи для кожної тари.
Основні завдання контрольної точки:
– зробити вибір серії забою/групи продукції/продукції;
– виконати зважування сировини, отриманої після обвалки;
– сформувати партії та підготувати етикетки;
– вказати специфікацію продукції;
– визначити втрати від переробки;
– передавати у виробництво цілу партію або лише певні ящики з сировиною;
– відстежувати сировину, що передана у виробництво.
Основні завдання контрольної точки:
– контрольне зважування сировини на тарі;
– сканування партії, що списується у виробництво;
– облік передачі сировини у виробництво.
Основні завдання контрольної точки:
– оформлення замовлень постачальникам і контроль їх виконання;
– сканування партії готової продукції, що відвантажується;
– контрольне зважування готової продукції;
– фіксація відвантаження та друк етикетки для клієнта;
– друк логістичних етикеток;
– формування маршрутів для постачання продукції на основі замовлень клієнтів;
– зазначення кількості тари або ваги готової продукції;
– визначити кількість і надрукувати стікери;
– відстежувати побажання покупців щодо кількості/розміру та форми товару;
– визначати відхилення між замовленням і фактичною відгрузкою.
Переміщення між складами
Основні завдання контрольної точки:
– сканування партії продукції;
– вказати склад для переміщення;
– вказати кількість ящиків або партію та провести зважування.
Відслідковуйте інформацію про етапи виробництва у режимі реального часу
Система фіксує факт виконання кожного виробничиного етапу: від поступлення сировини до відвантаження готової продукції клієнту згідно з стандартом HACCP
Система легко адаптується до потреб компаній, що постійно змінюються
MES_Meat легко інтегрується з промисловим обладнанням та іншим програмним забезпеченням
Ви маєте можливість розширити функціонал MES_Meat у будь-який момент, інвестувавши у нові модулі програми
Система призначена для автоматизації процесів MES-рівня для м'ясопереробки
Компанія Business Evolution є офіційним постачальником спеціалізованого обладнання для автоматизації виробничих цехів
Принтер штрих-кодів - важливий елемент автоматизації виробництва
Роботу сучасного підприємства не можна уявити без терміналів збору даних
Ручні сканери штрих-коду - економне і ефективне рішення
Багатофункціональні контактні промислові термінали, які призначені для використання у виробничих цехах
Основа системи повинна бути надійною
Ваші принтери будуть задоволені!
Шафи спроектовані для монтажу електротехнічного обладнання
Призначені для статичного зважування готової продукції/сировини на складах та цехах підприємств різних галузей
Високий рівень пило-вологозахисту та ударостійкість дозволяють використовувати планшет в жорстких умовах складів та цехів
Наші спеціалісти готові встановити, протестувати та налаштувати обладнання у Вас на виробництві