Як програмні комплекси ERP-рівня допомагають розширювати бізнес м’ясопереробки?

Безумовно ERP-системи корисні для бізнесу будь-якої галузі чи масштабу, вони допомагають зменшити витрати та зробити бізнес ефективнішим. Проте, для деяких галузей ERP-система має набагато більше переваг, крім того, застосування різних модулів та конфігурацій дозволяють грати на ринку за новими правилами. З іншого боку – деякі галузі матимуть меншу користь від застосування цих рішень.

Наприклад, власники бізнесу, що працюють в м’ясопереробній галузі мають справу з продуктом, що швидко псується, тому «своєчасність» є ключовим фактором забезпечення споживачів продуктами найвищої якості. За допомогою правильної ERP-системи лідери м’ясопереробної галузі вирішують ці та інші проблеми, а також отримують максимальну користь від впровадження такого програмного забезпечення.

Пропонуємо вам 10 переваг використання ERP рішень для м'ясопереробної галузі

1. Уникайте псування сировини та готової продукції.

За допомогою ERP-рішення м’ясопереробники можуть відстежувати дату надходження, стан сировини та м’ясних виробів. Щоб запобігати псуванню сировини та м’ясопродуктів, зберегти його якомога довше, вони можуть користуватись вбудованим автоматизованим процесом контролю придатності сировини на кожному етапі виробництва.

2. Відстеження інформації про партії.

Спеціалізована ERP-система дозволяє відстежувати кожну партію сировини чи продукції. Це дозволяє в будь-який момент ідентифікувати та зрозуміти де знаходиться партія і за потреби використати її у виробництві, або повернути на зберігання.

3. Реагуйте на відкликання продукції.

Контролюючи якість своєї продукції, м’ясопереробники можуть швидко та легко реагувати на відкликання. Оскільки інформація про всю реалізовану продукцію доступна ERP-системі, ви легко можете визначити дату відповідної партії та при необхідності відкликати ці позиції.

4. Дотримуйтесь стандартів харчової безпеки.

ERP-система дозволяє запровадити моніторинг якості та слідкувати за дотриманням норм безпеки харчових продуктів. Наявність детальної інформації в базі даних про кожен етап виробництва та зберігання продукції допомагає компанії захистити споживача від небезпек, які можуть супроводжувати харчову продукцію.

5. Контролюйте втрати сировини на кожному етапі виробництва.

За допомогою ERP-рішення власники бізнесу м’ясопереробної галузі можуть автоматизувати міжцехове переміщення сировини. Це дозволяє завжди мати оперативну інформацію про повний цикл виробництва, розрахувати собівартість на кожному етапі виробництва, контролювати залишки у кожному цеху.

6. Вчасно доставляйте товар.

Хоча своєчасна доставка важлива для кожної галузі, проте для м’ясопереробки це як ні для кого актуально, оскільки м’ясо потрібно доставляти, поки воно ще свіже. Інформація, що отримана з ERP-рішення може забезпечити відділ продажу точною інформацією щодо термінів доставки, щоб мати змогу узгодити її з покупцями.

7. Легко обробляйте інформацію про систему знижок та спеціальні пропозиції.

Налаштовані під конкретне підприємство ERP-рішення можуть відстежувати інформацію щодо промо- пропозицій та знижок для конкретних клієнтів. Таким чином, підприємство може інтегрувати цю інформацію зі своєю CRM-системою та контролювати всі домовленості з клієнтами.

8. Отримайте цілісну картину вашого бізнесу в режимі реального часу:

Власники бізнесу м’ясопереробної галузі можуть оперувати даними на основі актуальної інформації, що доступна в режимі реального часу в ERP-системі. Це дозволяє топ менеджерам компанії приймати виважені та своєчасні управлінські рішення.

9. Упорядкуйте бізнес-процеси.

Оскільки введені дані з одного відділу безперешкодно передаються іншому, деякі частини бізнесу, які раніше були віддалені та працювали за межами єдиної інформаційної системи, або й взагалі без програмного забезпечення тепер можуть бути автоматизовані.

10. Зменшуйте кількість програмного забезпечення та / або інтегруйте його.

Оскільки ERP-система це сукупна база даних, власникам бізнесу м’ясопереробної галузі, що використовують програмне забезпечення, не потрібно мати різні програми для різних потреб. Навіть якщо вони хочуть зберегти певне програмне забезпечення, вони можуть інтегрувати його зі своєю новою ERP- системою.

Підсумувавши все вищесказане, ми бачимо, що стандартні ERP-рішення не можуть забезпечити всі ці переваги, тому потрібно звернути увагу на спеціалізоване рішення. Саме тому, звертаємо вашу увагу на ERP-рішення, що розроблене спеціально для м’ясопереробної галузі під назвою MES_Meat.