Від птахофабрики до столу: як MES_Meat забезпечує прозорість виробничого процесу

Забезпечення високого рівня прозорості виробничого процесу є важливим фактором для ефективного управління, оптимізації витрат і підвищення якості кінцевої продукції. На підприємствах м’ясопереробної галузі, зокрема на птахофабриках, де точність та оперативність процесів має безпосередній вплив на прибутковість діяльності, впровадження спеціального програмного забезпечення для управління м’ясопереробкою дозволяє автоматизувати весь цикл виробництва, а також забезпечити простежуваність на всіх етапах процесу – від обліку вирощування птиці до відвантаження готової продукції.

MES_Meat: функціональні можливості програмного забезпечення

MES_Meat – це спеціалізоване програмне забезпечення для управління процесами вирощування та м’ясопереробки, яке може бути впроваджене як на малих, так і на великих підприємствах. MES_Meat дозволяє підвищити ефективність діяльності підприємства, забезпечити оптимізацію процесів, покращення контролю всіх операцій та етапів на кшталт процесу закупівель, а також пришвидшити формування необхідних документів.

Впровадження такого програмного забезпечення для птахофабрики є оптимальним рішенням, адже у такий спосіб відбувається автоматизація процесів. Крім того, системи класу ERP MES сприяють спрощенню діяльності, дозволяючи отримувати дані про поточний стан справ у режимі реального часу. Створення єдиного інформаційного поля надає можливість оперативно реагувати на зміни й ухвалювати рішення, які ґрунтуються на точних та актуальних даних.

MES_Meat допоможе оптимізувати процеси й забезпечити прозорість на всіх етапах виробничого ланцюга, а саме:

  • Вирощування. Програмне забезпечення автоматизує процеси вирощування птиці, відстежуючи кожен аспект. Це забезпечує простежуваність вирощування птиці, ефективність управління та точність даних. MES_Meat дозволяє контролювати рух поголів’я, відстежувати добовий приріст молодняку, а також темпи росту та відходу птиці. Крім того, програмне забезпечення допоможе управляти кормами та здійснювати моніторинг здоров’я птиці.
  • Переробка. MES_Meat дозволяє зменшити витрати часу на виконання операцій, а також впливати на якість продукції завдяки автоматизації цього етапу. Це рішення забезпечує контроль процесів приймання з пташника, виходу тушок та субпродуктів, а також їх переробки у кінцеві продукти. Крім того, MES_Meat формує безліч звітів, зокрема первинного випуску продукції.
  • Транспортування та зберігання. Повна простежуваність дозволяє контролювати ці процеси, дотримуючись усіх вимог та мінімізуючи ризики втрати якості чи порушення умов зберігання.
  • Готовий продукт. Завдяки автоматизації простежуваності вирощування птиці та інших етапів забезпечується високий рівень контролю якості. Це є гарантією того, що кінцевий споживач отримає продукцію, яка є безпечною й відповідає всім стандартам якості.

Впровадження й використання MES_Meat на птахофабриках, а також інших підприємствах м'ясопереробної галузі дозволяє не лише покращити рівень прозорості й контролю, а також раціонально використовувати ресурси та зменшити витрати. Варто зазначити, що це програмне забезпечення можна налаштувати й масштабувати відповідно до потреб певного підприємства, а також поєднати в одну систему з іншим промисловим обладнанням.

SAP S/4HANA Cloud Public Edition SAP S/4HANA Cloud Public Edition

Основні переваги впровадження MES_Meat

Комплексне рішення забезпечує прозорість на кожному з етапів виробництва – від обліку відгодівлі птиці до появи готової продукції на полицях супермаркету. Метою впровадження MES_Meat є автоматизація м'ясопереробки. Крім того, автоматизація обліку відгодівлі птиці й інших етапів виробництва за допомогою MES_Meat має низку інших переваг, як-от:

  • оптимізація витрат;
  • покращення взаємодії між відділами та цехами;
  • можливість інтеграції з іншими системами та масштабування;
  • миттєвий доступ до даних;
  • покращення точності прогнозування попиту;
  • зниження ризику виникнення помилок через людський фактор;
  • підвищення ефективності використання наявних виробничих потужностей;
  • збільшення пропускної здатності цеху;
  • зменшення оперативних витрат.

Компанія Business Evolution має практичний досвід реалізації проєктів з автоматизації м'ясопереробного цеху та успішного впровадження MES_Meat з метою оптимізації всіх етапів виробництва. Нашій команді вдалося забезпечити повну прозорість та простежуваність виробничих процесів клієнтів завдяки інтеграції певних точок на різних етапах (зважування живої ваги, первинний випуск м’ясопродукції, фасувальний цех, відвантаження готової продукції до покупця), а також оптимізації людських і виробничих ресурсів на підприємстві шляхом впровадження цього програмного забезпечення.

Також Business Evolution пропонує реалізацію проєкту «під ключ». На запит клієнта ми забезпечуємо не тільки впровадження комплексного програмного забезпечення для автоматизації м’ясопереробки, а й здійснюємо автоматизацію робочих місць персоналу – як стаціонарних, так і мобільних. Постачаємо все необхідне обладнання та витратні матеріали для забезпечення всіх ланок виробництва. Крім того, приділяємо особливу увагу встановленню обладнання з урахуванням необхідності захисту від впливу виробничого середовища.

Щоб дізнатися детальніше про можливості MES_Meat та обговорити основні аспекти впровадження програмного забезпечення, замовляйте консультацію вже сьогодні.